lördag 3 januari 2009

Dessert

På nyårsafton var det min uppgift att stå för desserten. Denna hallonmoussé är en favorit som är jättegod och mycket enkel att göra. Receptet är 4 portioner.
2 dl vispgrädde
1 dl florsocker
1 äggula
150 g sockrade hallon

Vispa grädden hårt. Rör ner florsockret och äggulan. Mixa de halvfrusna hallonen och rör ner dem i smeten. Häll upp moussen i portionsskålar, c:a 1½dl, och låt den stelna i kyl eller frys. Om moussen fryses bör den tas fram 30 min före servering. Garnera med grädde, citronmeliss och silverkulor.

Nu ska jag gå och göra citronsaft. Det receptet kommer en annan dag.

Ha det gott
Anna-Karin

1 kommentar:

Jeanette sa...

Smarrigt värre ser det ut att vara. Ja det vore nåt till FCS nästa träff ;) Nu är ju bloggen klar så jag. Vi får väl klä oss fint när vi ska ses så vi kan ta ett gemensamt foto. När var det förresten som vi ska ses?

Kramar Jeanette