Carinas hasselnötskaka
1,5 dl strösocker
150 g smör
1 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
100 g smör
1,2 dl strösocker
100 g hackade nötter
2 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda allt till fyllningen och koka i 4 minuter.
Blanda smör och socker. Tillsätt sedan degens alla ingredienser. Tumma ut degen en bit upp på kanterna i en rund form med löstagbar botten (1 ½ l). Spara lite deg till dekoration ovanpå kakan. OBS! Smörj inte formen.
Häll fyllningen i formen. Dekorera med degstrimlorna.
Ställ in formen i ugnen i 20-30 minuter.
Baka på
Anna-Karin
1 kommentar:
MMMmmm!! Ser god ut vet du om man kna byta ut nötterna (pga av allergi) mot mandel ??
Har inte fått någon mall till boxen.......
Kram Linda
Skicka en kommentar