söndag 4 oktober 2009

Kalasmat

Förra lördagen hade jag några vänner på middag och bjöd på rostbiff. Receptet har jag fått av min svägerska och det är så gott. Det är lätt och man kan förbereda dagen före. Det är också perfekt att ta med sig om man ska ut på en picknick. Upplagt och färdigt.BIRGITTAS ROSTBIFF

Rostbiffsskivor till 10-12 personer
Marinad
2 vitlöksklyftor
1½ dl rapsolja
6-8 finhackade soltorkade tomater
2 finhackade färska tomater
1 dl hackade örtktyddor ( timjan, basilika el. vad som finns)
c:a ½ dl hackad persilja
½ tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
2 dl syltlök med spad
Blanda marinaden och låt den stå och mogna.
Lägg i rostbiffsskivorna och låt dra en stund.
Garnera med körsbärstomater och servera
med potatisgratäng.

Jag gjorde marinaden dagen före och hällde den på
skivorna på morgonen samma dag som det skulle serveras.
Prova får ni se vad ni tycker.
Anna-Karin

Inga kommentarer: