lördag 1 oktober 2011

Uppsala

Har varit en vecka i "de två tornens"stad, Uppsala. Har varit på kyrkomötet. Denna första veckan har det varit utkottsarbete. Jag sitter med i gudstjänstutskottet som bl.a har hand om kyrkans böcker, gudstjänster, förrättningar, psalmboken o.s.v. Det är en stor ära att få vara en av de 251 ledamöter som ingår i mötet. Jag har träffat så många duktiga, kunniga och trevliga människor och det är så roligt att få ta del av all den kunskap som finns hos dem. Om några veckor åker jag upp igen och då är det arbete i plenum som väntar. Den pampiga domkyrkan.


Invigningen i domkyrkan. Kronprinsessan Viktoria var där.


På väg in i plenumsalen i universitetshuset.


Visdomsord över dörren till plenum.


Vår grupp fick besök av vår partiordförande, Håkan Juholt.
Innan jag åkte hem tog jag en sväng in på Åsgränd för att leta efter Pelle Svanslös. Tyckte jag såg honom försvinna in bland gränderna.
Uppsala är en mycket fin stad med många gamla byggnader. De är väl bevarade och det är skönt att se att man har rustat upp de gamla husen istället för att riva och bygga fyrkantiga lådor.
Skulle vilja åka dit någongång och ha riktigt gott om tid för att gå runt och se på allt det som staden har att erbjuda. Linnés trädgård tex.


Ha det gott

Anna-Karin

Inga kommentarer: