fredag 8 januari 2010

Pannacotta

Har en viss förkärlek till pannacotta och på nyår gjorde jag en ny variant som jag inte gjort förut. Gelésocker istället för gelatinblad. Hur gott och lätt som helst. Prova själva. Pannacotta med hallongelé
4-6 portioner

4 dl grädde
4 msk gelésocker Multi
1 vaniljstång

Hallongelé
200 g hallon
1 dl vatten
6 msk gelésocker Multi

1. Blanda grädde och gelésocker i en kastrull. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg ner stång och frön i grädden. Låt det koka upp och koka c:a ½ minut. Ta upp stången. Häll upp i portionsglas och låt stelna i kylskåp.
2. Blanda hallon och vatten i en kastrull. Låt det koka några minuter. Passera hallonen genom en sil. Blanda "hallonsaften" med gelésocker och låt koka c:a ½ minut. Låt svalna någon minut. Skeda gelén över pannacottan och låt stelna.
3. Hyvla vit choklad över gelén innan servering.

Smaklig spis

Anna-Karin

1 kommentar:

Benny sa...

Det såg väldigt gott ut, men vi får ju inte äta sånt godis, he he.Ska nog testa ,men har inget gelesocker hemma. Åker till stan och handlar, när det blir lite varmare. Nu får vi hålla oss inne och elda i kakelugnen.
Kram från oss till er